Hírek

2009.02.12. 15:34

Emberkereskedőket fogtak el Nyíregyházán

Holland kollégáikkal közös akcióban két embert fogtak el a szabolcsi rendőrök Nyíregyházán, a gyanú szerint az elfogottak magyar lányokat dolgoztattak prostituáltként Amszterdamban.

BAMA

Csütörtökön reggel csaptak le a nyomozók a Nyíregyházán, egy családi házban élő gyanúsítottakra: két embert vettek őrizetbe, akik magyar lányokat kényszerrel, prostituáltként dolgoztattak Amszterdamban. Az akcióban a holland rendőrség három nyomozója is részt vett. A mostani elfogás előzményeként, még tavaly augusztusban hét, szintén emberkereskedelemmel gyanúsított embert fogtak el a holland városban.

Decemberben újabb három magyar állampolgárt fogtak el Amszterdamban. Az egymással rokoni kapcsolatban lévő gyanúsítottak több, Magyarországról származó fiatal nőt dolgoztattak prostituáltként az amszterdami Wallengebied-negyedben. Az örömlányok állandó fenyegetettség alatt álltak, minden tettükről be kellett számolniuk, testükkel keresett bevételüket pedig szinte teljes mértékben le kellett adniuk futtatóiknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva