Hírek

2009.02.03. 18:22

Félezer dolgozót bocsát el a BorsodChem

Elbocsátja 550 dolgozóját a BorsodChem Zrt., a társaság a tervet kedden közölte a dolgozókkal, az önkormányzattal és a munkaügyi központtal, Kazincbarcika szocialista polgármestere pedig levélben fordult a miniszterelnökhöz és a kormányhoz támogatásért.

BAMA

Szitka Péter közölte: a társaság kedden tájékoztatta az önkormányzatot a csoportos létszámleépítésről, amely a terv szerint 550 embert érint, a foglalkoztatottaknak csaknem a húsz százalékát. A térség meghatározó munkáltatója, a vegyipar fellegváraként ismert BorsodChem Zrt. a gazdasági válság okozta nehézségek miatt döntött így.

Szitka Péter rámutatott: az elbocsátás súlyos csapás az itt élők számára. "Polgármesterként a leghatározottabban felháborít, hogy a politikai pártok képtelenek a megegyezésre, együttműködésre, és ez által a valódi döntések meghozatalára: a gazdasági válság hatásainak a csökkentésére" - fogalmazott.

Elmondta: ezért fordult levélben Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, és azonnali segítséget kért a helyzet kezeléséhez. A parlamenti pártok vezetőitől azt várja, tegyék félre napi politikai érdekeiket, és fogjanak végre össze az adócsökkentés és a gazdaságfejlesztés érdekében. Hozzátette: arra kéri a kormányt, "a válság idején ne hagyja magára Kazincbarcikát, és a térség legnagyobb foglalkoztatóját, a BorsodChemet". Segítségre számít az utcára került dolgozók átképzésében, és támogatásában, hogy új munkahelyhez jussanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva