Hírek

2009.02.28. 07:29

Féltve óvja a titkos énjét

Kautzky Armand volt a múlt héten a Vacsoracsata egyik főzőcskéző sztárja. A színművész, drámai és komikus szerepek megformálója, James Bond-Pierce Brosnan magyar hangja imád főzni.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="275"] Kautzky Armand: A főzés kicsit hasonlít a színházhoz. Rengeteget próbálunk, készülünk. Aztán jön az előadás, és az egész úgy lobban el, mint egy pillanat.
[/caption]– Mit szeret jobban, a vígjátékot vagy a drámát?
– Mindenevő vagyok. Igaz, nem vígjátéki színésznek indultam, de a közönség most inkább ezt igényli.

– Mondják, az emberek kikapcsolódásra vágynak.
– Úgy gondolom, kikapcsolódni az igazán tartalmas művek által lehet. A vígjáték szórakoztat, de csak a komoly darabok nyújtanak katarzist, azaz megtisztulást, amely után más szemmel nézzük a világot.

– A magvas gondolatok megértéséhez elmélyültség kell.
– Megfeledkezünk róla, hogy amit el akarunk érni vagy meg akarunk őrizni, abba energiát kell fektetnünk. Az értékes dolgokért meg kell küzdeni.

– Sokáig játszott a Macskákban. Megunta?
– A koromra való tekintettel szálltam ki belőle. Tizennyolc éven át majdnem nyolcszázszor húztam magamra a macskadresszt, és rajzoltam csíkosra az arcomat. A zenés-táncos szerepek fiataloknak valók.

– A komoly műfajban mi a kedvence?
– A Szeretlek, Faustban, Pozsgai Zsolt drámájában én játszom a színészt, Jávor Pált, aki közös börtöncellába kerül Mindszenty bíborossal. Ez a szerep a pályám egyik csúcspontja.

– Ön James Bond magyar hangja is.
– James Bond karizmatikus hős. Pierce Brosnan előadásában lenyűgöző az eleganciája, a problémamegoldó képessége, az angol visszafogottsága.

Kautzky Armand színművész

SZÜLETETT: Eger, 1964. november 12.

TANULMÁNYOK: Színház- és Filmművészeti Főiskola

PÁLYA: Madách Színház

NÉHÁNY DARAB: Az üvegcipő, Téli rege, Ahogy tetszik, Hamlet, A vak lovag, Egy pohár víz

CSALÁD: a 7 éves Armand és az 5 éves Lucia édesapja

– Erősítette önben ezeket a tulajdonságokat a feladat?
– Nem boncolgatom a szerepeim rám gyakorolt pszichológiai hatását. De azt tudom, hogy az alapszemélyiségre vigyázni kell. Az fekete doboz: a legtitkosabb részem, amelybe csak a magánéletben és a színpadon engedek bepillantást.

– A héten szerepel az egyik kereskedelmi csatorna sztárfőzőcske-műsorában. Egyébként is szeret főzni?
– Nagyon. Számomra a főzés teljes kikapcsolódás. Végiggondolom, kik lesznek a vendégek, és ettől függően mit tálalok fel nekik. Az alapanyagok beszerzése is szórakoztató. Édesanyámtól tanultam, hogy egy üres főzelék is remek lehet, ha jól van elkészítve.

– Nem bánja, hogy hamar elfogy, amin oly sokáig fáradozott?
– A főzés kicsit hasonlít a színházhoz. Rengeteget próbálunk, készülünk. Aztán jön az előadás, és az egész úgy lobban el, mint egy pillanat.

Rados Virág Kautzky Armand színművész SZÜLETETT: Eger, 1964. november 12.

TANULMÁNYOK: Színház- és Filmművészeti Főiskola

PÁLYA: Madách Színház

NÉHÁNY DARAB: Az üvegcipő, Téli rege, Ahogy tetszik, Hamlet, A vak lovag, Egy pohár víz

CSALÁD: a 7 éves Armand és az 5 éves Lucia édesapja Kautzky Armand: A főzés kicsit hasonlít a színházhoz. Rengeteget próbálunk, készülünk. Aztán jön az előadás, és az egész úgy lobban el, mint egy pillanat. Kautzky -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva