Hírek

2009.02.01. 03:18

Férjes asszony barátnőmnek adnám a házam árát

Olvasónk eladná házát, hogy barátnője, aki férjes asszony, ki tudja fizetni házastársát annak elköltözése fejében. A fiatalember ezután összekötné életét a nővel.

R. V.

Nagyon kell vigyázni, hogy mindenről szerződés szülessen – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Nem kell ahhoz elválni, hogy a házastársak közös megegyezéssel megosszák a vagyont. A bontóper ettől független. A férj és a feleség tehát saját jószántából felszámolhatja a vagyonközösséget. A bíróságot sem terhelik, és önmagukat is megkímélik a hosszadalmas hivatalos procedúrától. Természetesen, ha vita van, szükséges a bíró közvetítése, a felek melletti ügyvédek segítsége.

Ha ezután valamikor sort kerítenek a bontóperre, nem kell más, mint csatolni a szerződést: ők egymás között már megegyeztek. A válást valóban csak bíróság mondhatja ki. Amennyiben tehát a gyakorlatban elváltak a felek ágytól-asztaltól, többé nem érvényes a szabály, hogy a házasság ideje alatt szerzett javak közösek. Más lapra tartozik olvasónk helyzete. Ő be akar szállni az asszonnyal való közös életbe a házáért kapott milliókkal. Ezáltal egyszersmind hozzásegíti a nőt, hogy az kifizesse a férjét.

De legyen óvatos! Ragaszkodjon az írásbeli szerződéshez. Például adásvételi ügylettel megveszi a házból a férj részét, aminek árát kifizeti a férfinak. Az írott dokumentum nagyon fontos. Hiszen ha anélkül, bizalmi alapon odaadja a házeladásból származó pénzt az asszonynak, és annak mondjuk tisztességtelenek a szándékai, könnyen utcára kerülhet. A szélhámos házaspár meg nevethet a markába, hogy milyen könnyen sikerült egy balek által milliókhoz jutnia. Ha nincs hátsó szándék, akkor is kell a szerződés. Ez tisztázza ugyanis a tulajdonviszonyokat.

R. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva