Hírek

2009.02.12. 19:24

Fizetem a gyerektartást, de volt feleségem ezt tagadja

Olvasónk a határidőt betartva fizeti a tartásdíjat volt feleségével közös gyermekük után. Az asszony ezt a bíróságon tagadja, és ráhárítja a férfira még az illetéket is.

Rados

Az úr mindig postán és valóban időben adja fel a tartásdíjat – tanácsolták a Magyar György és Társa Ügyvédi Irodában. Sőt, ha lehet, ezt tegye egy, de inkább két nappal a határidő előtt. A postai csekkeket összefűzve, sorrendbe rakva őrizze meg. Ezek fontos bizonyítékai annak, hogy fizeti a tartásdíjat. Ráadásul a pecsétes dátum is rajtuk van, amiből kitűnik, időben adta-e fel az összeget. Ha úgy áll a helyzet, ahogy megírta, bizonyára meg is vannak a csekkek, hiszen ismerve volt feleségét számíthatott a fenti fordulatra.

Ha az urat jogellenesen közelezték, hogy fizesse meg az elvált feleség panasza nyomán a bírósági illetéket, valóban fellebbezzen – folytatja az ügyvéd. A fellebbezéshez is illetéket kell leróni. De ha olvasónknak igaza van, az összeget visszafizetik neki. Vétlenül tehát nem kell félnie tőle, hogy elvált felesége miatt az egész fizetését illetékre kell majd költenie.

Az elmondottakkal azonban logikai ellentétben áll az esemény, amiről a férfi még beszámol. A kedves olvasó levelében megírta: egy alkalommal már a végrehajtó is jött. A jogi szakember a fentieket hallva igencsak csodálkozik ezen. A végrehajtók nem szoktak csak úgy besétálni az emberhez. Mielőtt a bíróság kiküldi őket, alaposan kivizsgálják az ügyet. Amennyiben az úr szabályosan, időben fizetett, ilyesmire vajmi kevés eséllyel kerülhetett sor. A végrehajtókat ugyanis akár többszörös fizetési felszólítás előzi meg. S csak akkor mennek ki a címzett lakhelyére foglalni, ha ezek nyomán az illető a jogos követelést nem fizette meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva