Hírek

2009.02.01. 10:28

Folytathatja munkáját a miskolci rendőrkapitány

Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette.

mti

Bencze József elmondta, hogy a szombaton lezárt vizsgálat szerint Pásztor Albert jogsértést nem követett el, ezért az országos rendőrkapitány javasolta átvezénylésének megszüntetését, amiről még szombaton este tájékoztatta Draskovics Tibort. A miniszter egyetértő válasza vasárnap érkezett meg. Bencze József hozzátette: a vizsgálat megállapította, hogy a vitatott nyilatkozat általánosításra, félreértésre alkalmas lehet, ezért a miskolci rendőrkapitány figyelmeztetésben részesül. Minden megszólaló számára fokozott követelmény az általánosításra lehetőséget adó, félreérthető nyilatkozatok elkerülése - tette hozzá.
 
Pásztor Albert pénteki miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta: a decemberben és januárban Miskolcon történt valamennyi rablási „bűncselekmény elkövetője cigány származású volt”. Ezt követően az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek idejére átvezényelte a főrendőrt a megyei főkapitányságra.

Megtartják a szimpátiatüntetést Miskolcon

Megtartják a vasárnapra tervezett békés szimpátiatüntetést Miskolcon, mert Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt úgy helyezték vissza, hogy figyelmeztetést kapott - nyilatkozta az esemény főszervezője. Szemes István azt mondta: a rendőrkapitány figyelmeztetésben részesítették, - a tárca szerint félreérhető és kirekesztő kijelentése miatt - ezáltal pedig „legalizálták a problémákat, újra a szőnyeg alá söpörték azokat”. Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere szerint „Hatalmas erő az összefogás, ezt bizonyítja Pásztor Albert visszahelyezése”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva