Hírek

2009.02.12. 06:01

Gerda aktiválta magát

Pikali Gerda négy évet volt otthon két kisfiával. A szünet után Gyöngyössy Bence új filmjében a Papírkutyákban forgatott újra. Egy gumitestű artistanőt alakít a filmben, dublőr nélkül.

Fábos Erika

A Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, az Egy szoknya, egy nadrág és az Egy bolond százat csinál alkotóinak új filmje a Papírkutyák. Gyöngyössy Bence legújabb, sikervárományos mozijában olyan színészek kaptak szerepet, akiknek neve garancia a szórakozásra. A Papírkutyák női főszerepére Pikali Gerdát kérték fel. A produkcióban ő alakítja Amandát, a gumitestű nőt, akire azért van szükség, mert egy riasztóberendezést csak a szellőzőn keresztül lehet megközelíteni – és Amandának régi cirkuszi száma, hogy egy csőben akrobata mutatványozik.

Pikali Gerda boldogan vállalta el a szerepet. „Filmezni egyrészt fantasztikus dolog, másrészt éppen a legjobbkor keresett meg Gyöngyössy Bence, pont amikor a visszatérésen gondolkoztam – mondta el. – Több mint három évet voltam otthon a gyerekeimmel és fokozatosan igyekeztem visszatérni. Előbb csak néhány szinkront, egy-egy kisebb szerepet vállaltam, aztán jött a film. A forgatás egy hónap volt, és nagyon jó hangulatban telt. Egyszerűen remek volt a csapat: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szarvas József, Gesztesi Károly, Molnár Piroska, Badár Sándor és Szőke András garancia volt, hogy minden nap legyen valami, ami emlékezetessé tette a munkát.”

Mivel Pikali Gerda egy akrobatát alakít, eleinte azt hitte, dublőrre lesz szüksége. Aztán Sas Tamás, a film operatőre az egyik  első jelenetnél arra kérte, próbáljon meg csinálni egy spárgát, mert egyszerűbb lenne

Névjegy

1978 július 4-én Hódmezővásárhelyen született

2000-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán

1999-2006-ig a Madách Színház művésze

2006-tól szabadúszó

2008-tól a Budaörsi Játékszínben játszik

Férjnél van, két kisfiú – Marcell és Barnabás – édesanyja

Hobbi: a gyerekek és horgászatúgy jó felvételt készíteni. Ment. Gerda ezután kézen állt, spárgázott, mintha mindig ezt csinálta volna, olyannyira, hogy végül a dublőrre egyetlen jelenetben sem volt szükség.

„A férjem remek apa, mindenben számíthatok rá, így egyre többet gondolhatok a hivatásomra, igaz mindig a család lesz az első. Amióta az ősztől újból aktiváltam magam, csak annyi változott, hogy esténként dolgozom, amúgy mindenben a fiaimhoz igazítom az elfoglaltságaimat, amiből szép fokozatosan szeretnék egy kicsit többet” – mondta. Egyben azonban biztos: a tévéképernyőn műsorvezetőként nem fog visszatérni. Azt mondja, a TV2 reggeli műsora, csak egészséges érdeklődés volt a számára és már látott annyit a televíziózás világából, amennyire kíváncsi volt.

2000-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán

1999-2006-ig a Madách Színház művésze

2006-tól szabadúszó

2008-tól a Budaörsi Játékszínben játszik

Férjnél van, két kisfiú – Marcell és Barnabás – édesanyja

Hobbi: a gyerekek és horgászat Pikali Gerda, a Papírkutyák című film női főszerplője. Pikali Gerda -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva