Hírek

2009.02.10. 13:59

Gyurcsány-Bencze konzultáció

Konzultációra magához hívta szerdára Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országos rendőrfőkapitányt.

mti

A kormányfő a Gazdasági és Szociális Tanács keddi budapesti ülését követő sajtótájékoztatón azt mondta: a megbeszélésre azért van szükség, mert bebizonyosodott, hogy Magyarországon vannak olyan térségek és települések, ahol a mindennapi nyugalom, a közbiztonság állandó jelleggel sérül. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: azt várja a rendőrségtől, hogy egy-két hónapon belül érzékelhető javulás következzen be az ilyen térségek többségében.

Végig kell gondolni, hogy a közrend biztosításában az elmúlt húsz évben alkalmazott filozófia és szereposztás megfelelő-e - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint szintén elgondolkodtató a tény, hogy az elmúlt években csökkent ugyan a súlyos, illetve erőszakos bűncselekmények, például az emberölések és a rablások száma, ellenben megsokasodtak a mindennapokat zavaró normasértések, konfliktusok, utcai és kocsmai viták.

Ezek majdhogynem jobban rombolják a közrendet és a köznyugalmat, mint a súlyosabb bűncselekmények - hangoztatta a miniszterelnök, aki szerint nem indulatokkal, hanem bölcsességgel, határozottsággal, bizonyos helyzetekben pedig keménységgel kell fellépni a bűnözés ellen.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva