Hírek

2009.02.14. 12:54

Gyurcsány beszámol az adó-, szociális és foglalkoztatási javaslatokról

Ülést tart szombaton az MSZP választmánya, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ad tájékoztatást a kormány átfogó adó-, szociális és foglalkoztatási javaslatairól.

mti

A kormányfő az elmúlt napokban többször beszélt arról, hogy patrióta gazdaságpolitikára van szükség. Gyurcsány Ferenc kifejtette, a kormány új, patrióta jellegű gazdaságpolitikája az ország önfinanszírozó képességére épül, s az újraelosztás szűkítését, a vállalkozások terheinek csökkentését célozza.

Gyurcsány Ferenc azt is mondta, a GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyi jövedelemadó kulccsal fog adózni. A kormány számításai szerint az idei költségvetésben a makrogazdasági mutatók vártnál rosszabb alakulása miatt 200 milliárd forintos hiány keletkezett az elfogadott büdzséhez képest, ennek egy részét a minisztériumok működési költségeinek csökkentésével spórolnák meg, a nagyobbik, 140 milliárd forintos összeg megtakarításáról pedig az átfogó program részeként döntenek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva