Hírek

2009.02.27. 13:17

Hetvennél több halottja van a határőrök lázadásának

Hetvennél több halottja van a dakkai határőrök két nappal ezelőtti lázadásának. Tűzoltósági források szerint a hatóságok holttestek tucatjait hantolták ki a határőrség főhadiszállásának területén talált tömegsírokból.

BAMA

A bangladesi tűzoltóság egy név nélkül nyilatkozó illetékese közölte, hogy pénteken több mint ötven holttestet találtak a határőrség főhadiszállásán, s ezzel hetven fölé emelkedett a megtalált halálos áldozatok száma.

A halottak felkutatását felügyelő Abu Naim Sahidullah dandártábornok azt mondta az NTV televíziónak nyilatkozva, hogy a hatóságok több tucat holttestre leltek a főhadiszállás területén talált tömegsírokban. A tábornok szerint az áldozatok láthatóan tisztek, katonai egyenruha van rajtuk.

A határőrök zendülése szerdán kezdődött a fegyveres testület fővárosi főhadiszállásán, és közel kétezren vettek részt benne. Tüzet nyitottak feletteseikre, tiszteket ejtettek túszul, béremelést és jobb szolgálati feltételek megteremtését követelve.

Az ország vezetése válaszul kivezényelte a hadsereget, harckocsik érkeztek a fővárosba. A zendülők beleegyeztek abba, hogy leteszik a fegyvert, miután a miniszterelnök valamennyiüknek amnesztiát ígért, és követeléseik teljesítését is kilátásba helyezte.

Abdul Kasem Ázád, a határőrség egyik parancsnoka közölte, hogy 230 lázadót fogtak el a főváros, Dakka peremén, és 68-at a fővárostól északnyugatra. A bangladesi rohamrendőrség szóvivője szerint olyan határőröket vettek őrizetbe, akik nem voltak hajlandók a miniszterelnök utasítására letenni a fegyvert, és polgári ruhában elhagyták laktanyáikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva