Hírek

2009.02.21. 17:04

Irakinak vallották magukat tunéziai határsértők

Iraki állampolgároknak vallották magukat azok a tunéziai határsértők, akiket Beregsurányban fogtak el a határrendészek

BAMA

Iraki állampolgároknak vallották magukat azok a tunéziai határsértők, akiket Beregsurányban fogtak el a határrendészek; a három külföldit kitoloncolták az országból és három-három év beutazási, illetve tartózkodási tilalmat rendeltek el ellenük - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

A határsértőkre egy nyugállományú határrendész fia figyelt fel még pénteken este és szólt édesapjának, aki értesítette volt kollégáit - mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint a külföldieknél nem voltak okmányok, de a magyar és az ukrán határőrök a közösen végrehajtott területellenőrzés során megtalálták eldobált irataikat, így hamar kiderült, tunéziai állampolgárokról van szó.

A három fiatal férfi tanulmányi céllal igényelt ukrán vízummalrendelkezett, s miután a szomszédos országból érkeztek, az ukrajnai  határőrizeti szerveknek adták át őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva