Hírek

2009.02.22. 18:02

James Bond betévedt a málnásba

Az Oscar-díjátadás előtt immár hagyományosan díjazták a legrosszabb filmeket és azok szereplőit is Los Angelesben. Nem történet meglepetés: Paris Hilton és Pierce Brosnan aratott az Arany Málna gálán.

BAMA

Mike Myersnak jutott a legrosszabb férfi színész díja a Love Guruért, amely mindjárt a legrosszabb film „málnáját" is leszakíthatta. A volt James Bond, Pierce Brosnan érdemelte ki ezúttal a legrosszabb férfi mellékszereplő díját a hatalmas kasszasikert aratott Mamma Miában alakított szerepéért: kiderült ugyanis, hogy az ABBA-dalokra épült musical jócskán meghaladta az ír színész énekesi képességeit.

 [caption id="" align="aligncenter" width="460"] Pierce Brosnan aratott az Arany Málna gálán
[/caption]

Kétes dicsőség: összesen három Arany Málnával gazdagodott Paris Hilton kisasszony a vasárnapra virradóra Los Angelesben megrendezett gálán, amelyen az elmúlt év legrosszabb filmalkotásait és alakításait díjazzák.
Az immár hagyományosan az Oscar-éjszaka előtt egy nappal rendezett Razzie Awards-on a leginkább a botrányairól elhíresült Hilton a legrosszabb női főszereplő és a legrosszabb páros díját is elnyerte A dögös és a dög (The Hottie and The Nottie) című filmért. Ráadásul övé lett a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málna is a Repo! The Genetic Opera című megbukott horrorban nyújtott játékáért.

Nem szeretik a Málnát

Az Arany Málna alapítvány 1980 óta adja ki a Razzie-kat. A díj egy golflabda-nagyságú, super 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, amelynek értéke 4,97 dollár. A díjazottak ritkán jelennek meg a „kitüntetés" átvételére.

Nem kímélte a Razzie az ugyancsak nagy bevételeket hozó Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című szuperfilmet sem. Az ostoros régész kalandjainak Steven Spielberg jegyezte negyedik része a „legrosszabb folytatás" kategóriájában diadalmaskodott.

Elismerésben részesült a német Uwe Boll is, aki a legrosszabb rendező díját kapta három 2008-ban bemutatott filmjéért, és hozzá még egy életműdíjat is, olyan horror-gyöngyszemekért, mint az Egyedül a sötétben, vagy a Holtak háza. A díjalapító John Wilson szerint érdemes lenne összehozni egy filmre Bollt és Paris Hiltont. Az utóbbit ő „a XXI. század Gábor Zsazsájának" nevezte, mert hogy „nem attól híres, hogy bármiben is tehetséges volna, hanem attól a férfitól, akivel éppen lóg".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva