Hírek

2009.02.05. 00:00

Kátya másodikból lett első

Tompos Kátya lesz a magyar versenyző a moszkvai Eurovíziós dalversenyen. A korábbi induló, Márk ugyanis visszalépett, mert menedzsmentje rájött, hogy az általuk nevezett dalt Svédország már betéve tudja.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="230"] Tompos Kátya Magányos csónak című dalával utazik a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre.
[/caption]Zentai Márk szerdán jelentette be: mégsem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nem is indulhatott volna. A szabályok értelmében ugyanis csak új dallal lehet nevezni, az övé pedig nem volt az. Menedzsere azt mondta, nem tudta, hogy a szerzemény már évekkel ezelőtt  hallható volt a svéd tévében.  A Magyar Televízió tudomásul vette Zentai Márk visszalépését és a zsűri Tompos Kátya – Magányos csónak című dalát jelölte a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre. A zsűri tagjai: Szulák Andrea, Lengyel Zsolt, Szűts László, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének elnökségi tagja, Gundel Takács Gábor és Harsányi Levente voltak. A Magányos csónak című dal Pálvölgyi Géza szerzeménye és Tompos Kátya, a Valami Amerika 2-ben énekelte először.

Tompos Kátya 1983-ban született Budapesten. 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Előbb a József Attila Színház, majd a Bárka Színház társulatának tagja volt, 2008 óta pedig a Nemzeti Színház művésze. A Valami Amerika 2. előtt több filmben is szerepelt. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál két elődöntőjét május 12-én és 14-én rendezik meg: mindkét színpadi produkcióban 19 versenyző lép fel, akik közül 10-10 kerülhet be a döntőbe. A magyar versenyző május 14-én lép színpadra. A május 16-i fináléban 25 dal hangzik majd el: az elődöntők 20 továbbjutóján kívül biztosan látható lesz majd a négy állandó szereplő, azaz Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország és Franciaország, valamint a tavalyi győztes, a házigazda, Oroszország. 

Márk és a svéd Big Brother

A Magyar Televízió zsűrije először arról döntött, hogy a Zentai Márk által előadott „How we party” című szám induljon az Eurovíziós Dalversenyen. Ám kiderült, hogy a svéd Figge Boström műve már 2004-ben elhangzott a svéd Big Brother-ben. Márk ezzel a történettel kétes hírnévre tette szert, hiszen a Youtube-on a dal eredetijének klipjénél a svéd hozzászólók már kipécézték a „majdnem" magyar indulót.

Fábos Erika Márk és a svéd Big Brother A Magyar Televízió zsűrije először arról döntött, hogy a Zentai Márk által előadott „How we party” című szám induljon az Eurovíziós Dalversenyen. Ám kiderült, hogy a svéd Figge Boström műve már 2004-ben elhangzott a svéd Big Brother-ben. Márk ezzel a történettel kétes hírnévre tette szert, hiszen a Youtube-on a dal eredetijének klipjénél a svéd hozzászólók már kipécézték a „majdnem" magyar indulót. Tompos Kátya Magányos csónak című dalával utazik a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre. Tompos Kátya -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva