Hírek

2009.02.06. 17:42

Kiadhatják az Aranykéz utcai robbantót

Már kiadható Magyarországnak a Prágában letartóztatott szlovák Jozef Rohác, akit többrendbeli gyilkossággal vádolnak, és kapcsolatba hozható a budapesti Aranykéz utcai robbantásokkal. Pénteken ugyanis hatályba lépett a prágai belvárosi bíróság döntése az ellene folyó eljárásokban.

É. S.

A döntést azonnal továbbították az Interpolnak, már csak a testület csehországi és magyarországi részlegének megállapodásától függ, mikor adják át Rohácot. A férfit három évre kitiltották a Cseh Köztársaság területéről, három évre eltiltották motoros járművek vezetésétől, és elkobozták a nála talált hamis iratokat is. A döntést sem az államügyész, sem Rohác nem fellebbezte meg.

Az Aranykéz utcai robbantással, továbbá a Fidesz székházánál, Szájer József, illetve Torgyán József lakásánál a kilencvenes évek végén elkövetett robbantásokkal gyanúsítható, közel egy évtizede bujkáló Rohác tavaly október 27-én egy közúti ellenőrzés során bukott le Prágában.

É. S. Rohac -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva