Hírek

2009.02.17. 18:06

Lemondott a bíró, majd meggondolta magát

Lemondott bírói tisztségéről Domokos Jenő, a Békés Megyei Bíróság elsőfokú bírája február másodikán - írta kedden a Békés Megyei Online.

AS Network - beol.hu

A bíró az előzményekről és a lemondás okáról nem kívánt nyilatkozni az internetes lapnak, annyit azonban elmondott, hogy a  Gyulai Nyomozó Ügyészségen feljelentést tett különböző cselekmények  miatt, amelyeket azonban nem minősített.

A bíró egyébként néhány nappal lemondása után, február 7-én, a köztársasági elnökhöz fordult levélben, hogy lemondása ellenére mégse mentse fel bírói tisztsége alól. "Az Országos Igazságszolgáltatási Tanácstól február 12-én kelt levélben értesítettek, hogy a köztársasági elnök felmentett a bírói tisztség alól. Nem tudom, hogy a köztársasági elnök ismerte-e kérésemet, hogy mégse mentsenek fel, akkor, amikor aláírta kérelmemet" - mondta Domokos Jenő a BEOL-nak.

Futó Sándor, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy valóban érkezett hozzájuk feljelentés a bírótól, ám azt továbbították, illetve továbbítják a Központi Nyomozó Ügyészséghez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva