Hírek

2009.02.18. 16:37

Március 6-án lesz Orbán Viktor évértékelése

Március 6-án lesz Orbán Viktor évértékelője a korábban bejelentett február 20-a helyett; a kéthetes csúszást a Fidesz elnökének nemzetközi tárgyalásaival indokolta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

mti

Ez már a második időpont-módosítás: először február 18-án, azaz most szerdán délután tartották volna a Fidesz elnökének tizenegyedik országértékelését, majd ez a dátum február 20-ra,  péntekre módosult. Cser-Palkovics András szerdai közleményében ugyanakkor arról  tájékoztatott, hogy Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnökeként több nemzetközi tárgyalást folytat az elkövetkező napokban, így  pénteken Lengyelországba látogat, ahol találkozik Donald Tusk miniszterelnökkel, majd vasárnap Bécsben előadást tart a Húsz évvel 1989 után című konferencián. Mint írja, a pénzügyi-gazdasági válság nyomán elengedhetetlenné vált, hogy a közép-európai országok összehangolják intézkedéseiket, és megtalálják azokat a pontokat, amelyek mentén közösen lépnek fel az Európai Unió márciusi csúcsértekezletén.

Orbán Viktor nemzetközi programjai miatt ezért az országértékelő beszédre március 6-án, pénteken kerül sor - áll a helyettes szóvivő  közleményében. A helyszín viszont nem változik: a Fidesz elnöke a budai Millenáris Parkban értékeli majd az elmúlt év eseményeit. Az országértékelésére körülbelül 800 meghívott vendéget várnak, az MTI információi szerint a meghívókat már kiküldték, amikor  kiderült, hogy módosul az időpont. Hétfőn már a sajtó képviselői is megkapták a meghívókat a rendezvényre. Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület  felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden januárban, illetve februárban Budapesten mondja el évértékelő beszédét.

Tavaly a Fidesz elnöke február 13-án tartotta országértékelő beszédét a Syma csarnokban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig február 18-án mondott évindítót a parlamentben. Idén megfordult a sorrend, hiszen Gyurcsány Ferenc a február 16-ai első parlamenti  ülésen tartotta évindító beszédét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva