Hírek

2009.02.25. 06:06

Márkanév lett a Lajcsi

Már nem hívják Lagzinak, de a Lajcsi megmaradt. Galambos Lajos állítja: mindent elért, amit csak lehetett. A tévéelnöki poszttal kapcsolatos illúzióival azonban leszámolt.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Lajcsi: szeretném a gyerekeimet békében, nyugalomban felnevelni. Ha kívánhatnék egyet, ez lenne az.
[/caption]– Lajcsi vagy Lajos?
– Mindenki Lajcsinak szólít. Sőt, van, akinek már Lajcsi bácsi vagyok. Olyan ez, mint valami védjegy.

– A Lagzi nevet mégis elhagyta.
– Nem véletlenül. Egyre több olyan szereplésem volt, amihez már nem illett ez a név. Furcsán hangzott volna, ha például a Parlamentben így konferálnak fel...

– Ön sokáig a TV2 emblematikus alakja volt. Hogyan gondol vissza azokra az időkre?
– Szép időszak volt, de nagyon fárasztó. Hetente hét napot dolgoztam, mivel nem csak a Dáridó tartozott hozzám, hanem a zenei vezetője is én voltam a csatornának. Akkor még nem volt saját családom, nem voltak gyerekeim, s élveztem a feszített tempót. De ma már nem vállalnám.

– Most a Story Tv-nél csinálja a Szuperbulit. Nehéz elképzelni, hogy nem hívják országos televízióhoz.
– Dehogynem, én viszont jól érzem magam a jelenlegi helyzetben. S bár a Story Tv nem országos lefedettségű csatorna, a kezdeti 700 ezer helyett ma már 2 millió fölött van a nézettsége. Talán nem hangzik szerénytelenségnek, ha feltételezem, hogy ebben nekem is van némi szerepem.

Névjegy:

Galambos Lajos

1961. január 25-én született Soroksáron.

Soroksári sváb zenészcsalád sarja.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, trombita zenetanári diplomát szerzett.

Lagzi Lajcsi művésznéven 1985-től a mai napig több mint 3 millió hanghordozót adott el.

Dáridó című műsorát a TV2-n több mint 3 millióan nézték hetente. Jelenleg a Story Tv műsorvezetője. Nős, három gyermeke van.

– Ön annak idején bejelentkezett a Magyar Televízió elnöki posztjára, de aztán mégis visszalépett. Miért gondolta meg magát?
– Mert rájöttem, hogy ez egy politikai állás. Lehet, hogy kissé naivul hangzik, de amikor először hallottam erről a pályázatról, rögtön az jutott eszembe, hogy milyen jó televíziót lehetne itt csinálni. Egy olyan közszolgálati adót, ahol nincsenek védett személyek, sem pedig protekciós állások. Aztán amikor jobban belepillanthattam a dolgok működési rendszerébe, rájöttem, hogy minden ilyen elképzelés illúzió. Az, aki a Magyar Televízió élére kerül, egy olyan pozíciót vállal, amelyben megkerülhetetlenek bizonyos politikai jellegű szerepek. Tőlem ez mindig távol állt. Olykor előfordul, hogy politikusoknak zenélek, de számomra ők is csak olyan emberek, mint bárki más a közönségből. Én nem az ország egyik vagy másik felét akarom szórakoztatni, hanem mindenkit.

– Vannak még céljai?
– Őszintén szólva már mindent elértem, ami fontos számomra az életben. A zenélés nekem nem munka, hanem szórakozás. Van szerető családom, nyugodt életem, mi kellene több? Talán csak annyi, hogy szeretném a gyerekeimet békében, nyugalomban felnevelni. Ha kívánhatnék egyet, ez lenne az.

<!-- Márkanév lett a Lajcsi SZINTÉN ZENÉSZ – A híres trombitás már nem vállalná a régi tempót Már nem hívják Lagzinak, de a Lajcsi megmaradt. Galambos Lajos állítja: mindent elért, amit csak lehetett. A tévéelnöki poszttal kapcsolatos illúzióival azonban leszámolt. Dián Tamás Névjegy: Galambos Lajos

1961. január 25-én született Soroksáron.

Soroksári sváb zenészcsalád sarja.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, trombita zenetanári diplomát szerzett.

Lagzi Lajcsi művésznéven 1985-től a mai napig több mint 3 millió hanghordozót adott el.

Dáridó című műsorát a TV2-n több mint 3 millióan nézték hetente. Jelenleg a Story Tv műsorvezetője. Nős, három gyermeke van. Lajcsi: szeretném a gyerekeimet békében, nyugalomban felnevelni. Ha kívánhatnék egyet, ez lenne az. Galambos Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva