Hírek

2009.02.10. 14:50

Médiatörvény-tervezet: nyilvános a harmadik változat is

Közzétette a médiatörvény helyébe léptetni javasolt jogszabály tervezetének harmadik változatát az Országgyűlés honlapján az anyag kimunkálásával foglalkozó ötpárti testület.

BAMA

A tervezet egyik legfőbb újdonsága, hogy - ha jelentősen módosított formában is - visszahozná a társadalmi véleményezés intézményét; a felállítani tervezett Közszolgálati Tanács nézői-hallgatói panelt működtetne, amely véleményezőként közreműködne a közszolgálati stratégia kidolgozásában.

A díjazás nélkül működő testület összeállításakor részvételi lehetőséget kell biztosítani az országos kisebbségi önkormányzatoknak, a szomszédos államok magyar társadalmi szervezeteinek, valamint azoknak az egyházaknak, amelyek az adófelajánlások legalább egy százalékát megkapták, akárcsak azoknak a civilek tömörüléseknek, amelyek a megelőző második évben legalább  háromezer adózó felajánlását kapták.

Megmarad ugyan az újdonságként behozott nyolcéves korhatár-besorolás, de - eltérően az előző változattól - nem kötné meg, hogy ez mikor kerülhet adásba. Finomítottak a meghatározó  véleményformáló képességű műsorszolgáltatók definícióján is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva