Hírek

2009.02.12. 17:35

Még egy hónapig biztosan rács mögött marad Hunvald György

Bűnismétlés veszélyére hivatkozva harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét

BAMA

„Bűnismétlés veszélyére hivatkozva harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét” – jelentette be tegnap Fazekas Géza. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint az eljáró bíró úgy ítélte meg: megalapozott a gyanú, hogy Hunvald György hétrendbeli csalást követett el és további kétrendbeli csalást kísérelt meg.

A gyanú szerint az előző ciklusban az önkormányzati ingatlaneladások kapcsán bűnszervezetet alkotva követett el bűncselekményeket – csalást, okirat-hamisítást és kötelességszegést – az eladásokat előterjesztő gazdasági bizottság SZDSZ-es elnöke, Gál György, az ötletgazda vállalkozó, az önkormányzat lakásépítő cégének korábbi résztulajdonosa, valamint az ingatlanokra a piacinál alacsonyabb árat meghatározó értékbecslő.

A gyanú szerint mindebben bűnsegéd volt a polgármester. A polgármester tagadja bűnösségét. A nyomozás eddigi adatai szerint az erzsébetvárosi önkormányzatnak összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva