Hírek

2009.02.23. 13:25

Még félmilliárdot akar a BKV, de gyorsan!

Változtatás nélkül ismét benyújtja csütörtökön a városvezetés a Fővárosi Közgyűlésnek azt a múlt heti testületi ülésen elnapolt javaslatot, hogy a 3-as metró szerelvényeihez 50 forgóvázat vegyenek a tervezettnél drágábban

BAMA

Változtatás nélkül ismét benyújtja csütörtökön a városvezetés a Fővárosi Közgyűlésnek azt a múlt heti testületi ülésen elnapolt javaslatot, hogy a 3-as metró szerelvényeihez 50 forgóvázat vegyenek a tervezettnél drágábban, összesen 714 millió forintért - tudta meg az MTI a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének résztvevőitől.

Tájékoztatásuk szerint a BKV az ez évi 10 milliárd forintos önkormányzati támogatása terhére vehetné meg a forgóvázakat. Balogh  Zsolt BKV vezérigazgató-helyettes felvetésére, miszerint arra  számítottak, hogy a 10 milliárd forinton felül kapják meg a beszerzéshez hiányzó 514 millió forintot, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes közölte, hogy erre nincs lehetőség. A kabinet tételes tájékoztatást kért a BKV-tól arról, hogy mire  kívánják fordítani az idei 10 milliárd forint önkormányzati  támogatást - közölte Szabadai Viktor (SZDSZ) az MTI-vel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva