Hírek

2009.02.18. 09:10

Mégsem zárják be a sarkadi Tescót

Három embert, köztük egy fiatalkorút állítottak elő a rendőrök kedden az egyik sarkadi áruházban elkövetett bűncselekmények miatt.

BAMA

 Az egyik elkövető fiatalkorú, ezért őt ideiglenesen gyermekvédelmi intézetben helyezték el, egy másik ember bűnlajstromán pedig lopás, orgazdaság és kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja is szerepel.

A sok lopás miatt már azt tervezték, hogy bezárják a sarkadi Tesco áruházat. Mint a Békés Megyei Online internetes újság korábban megírta, az áruházlánc fejlesztési igazgatója arról tájékoztatta a város önkormányzatát: "Egy bizonyos jól körülhatárolható helyi csoport (kb. 40-50 fő) napról napra olyan szándékkal keresi fel áruházunkat, hogy eltulajdonítson fizetés nélkül árucikket, kárt okozzon (…), inzultálja, több esetben tettlegesen is bántalmazza a munkatársainkat".

Egri Csaba közölte, hogy továbbra is szeretnének szolgáltatni Sarkadon, ám ezt csak akkor tehetik meg, ha biztosítható a dolgozók, a vásárlók és a tárgyi eszközök megfelelő védelme. "Ellenkező esetben döntést kell hoznunk az egység bezárásáról, felszámolásáról" - írta a levélben.

Hackl Mónika, az áruházlánc kommunikációs igazgatója a Népszabadság keddi számában úgy nyilatkozott: nagy valószínűséggel nem zárják be az áruházat, mert sokat javult a helyzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva