Hírek

2009.02.10. 12:56

Milliós cigarettafogás a határon

Több mint négymillió forint értékű moldáv cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök hétfőről keddre virradó éjszaka az ártándi határátkelőhelyen - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

BAMA

Sipos Jenő közleménye szerint az ártándi határátkelőhelyen röntgenberendezéssel vizsgálták meg a pénzügyőrök a Csehországba  tartó, 22 turistát szállító moldáv buszt. A vizsgálat során a jármű különböző helyein nagy mennyiségű  cigarettát találtak a vámosok. Ezután tételesen is átkutatták a  buszt, és a megduplázott oldalrekeszekben, az üzemanyagtartályban és  az egyik üléssor alatt kialakított üregben mintegy 13 ezer, vagyis  utasonként körülbelül 600 doboz moldáv eredetű cigarettát találtak -  írta a szóvivő.

Hozzátette: a megtalált, több mint 4 millió forint értékű  cigarettát és az átalakított buszt a pénzügyőrök lefoglalták, a sofőrrel szemben pedig jövedékkel való visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indítottak. Az ügyben várható jövedéki bírság összege eléri az ötmillió forintot - zárul Sipos Jenő közleménye.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva