Hírek

2009.02.02. 16:09

MSZP: a sokszorozó hatású beruházásokat kell támogatni

Olyan fejlesztésekre kell fordítani az európai uniós források legnagyobb részét, amelyeknek multiplikatív, vagyis a gazdaság más területeire továbbgyűrűző hatása nagy

BAMA

Olyan fejlesztésekre kell fordítani az európai uniós források legnagyobb részét, amelyeknek multiplikatív, vagyis a gazdaság más területeire továbbgyűrűző hatása nagy - közölte Baráth Etele, az MSZP  országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A szocialista politikus szerint ilyenek a megújuló energiaforrásokkal, a gyógyturizmussal, a közlekedéssel, szállítással kapcsolatos, valamint a környezetfejlesztési beruházások.

Baráth Etele hangsúlyozta: Magyarországnak jelenleg kizárólag EU-s forrásai vannak fejlesztésre, ezért különösen fontos, hogy olyan beruházásokat támogassanak, amelyekkel a gazdaság más szereplőire is pozitívan hatnak.

Megjegyezte: ez az egyik legfontosabb tanulsága az I. Nemzeti Fejlesztési Tervnek (NFT) is. Az I. NFT keretében 2004 és 2006 között több mint 42 ezer pályázatot nyújtottak be, amelyeknek körülbelül a fele nyert el pénzt. A támogatások összértéke 727 milliárd forint volt.

A továbbgyűrűző hatású beruházásokra példaként egy gyógyszálló építését említette, amely olyan komplex beruházás, amely egyre több magánbefektetőt von be, ezzel pedig újabb és újabb jövedelmet termel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva