Hírek

2009.02.17. 09:10

Narancsszínű riasztás a havazás miatt

Több balesetet okozott a havazás hétfő este óta, a mai napra pedig további csapadék várható.

BAMA

Hazánk jelentős részére narancsszínű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kedd éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint további havazás, helyenként 10-15 cm hótakaró várható. A hőmérsékletek jellemzően kevéssel fagypont körül alakulnak, és a délnyugati országrész kivételével szinte mindenhol esik. Budapesten 10-15 cm hó hullott, a megváltozott közlekedési viszonyok között már mostanra több baleset történt. A tömegközlekedésben nincs fennakadás, kisebb késésekre azonban lehet számítani. Az utakat folyamatosan takarítják, minden út járható. Az éjszakai óráktól havazik az északi-északkeleti részen, illetve a Bakony térségében is.

Szerdán eleinte marad a borongós idő, és még előfordulhat kisebb havazás, hózápor, majd fokozatosan csökken a felhőzet és kisüt a nap. A viharos északi, északnyugati szél újabb hófúvásokat okozhat. Reggel -3 és -11, délután csak -1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön, pénteken és szombaton a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan (pénteken keleten többfelé) várható havazás, hózápor. Főleg csütörtökön még erős, olykor viharos lesz az északi szél, majd mérséklődik a légmozgás. Erősödik az éjszakai lehűlés, főleg a vastag hóval borított tájakon -15, -18 fokos hideg sem kizárt, és délutánra is csak -2 fok köré melegszik a levegő.

Havazás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva