Hírek

2009.02.03. 10:19

Négy évet kapott első fokon a gázoló

Első fokú ítéletében négy év börtönre ítélte a tavaly májusban Pécs-Kertváros egyik zebráján egy nagymamát és unokáját elgázoló férfit a bíróság.

bama.hu

A Pécsi Városi Bíróságon hirdetettek ítéletet K. Zsolt ügyében, aki, amint az ismert, tavaly májusban, Pécsett, a Kertvárosban elgázolt egy babakocsit toló nagymamát - tudósít a www.bama.hu. A zebrán átkelő asszony és a tíz hónapos kisded egyaránt életét veszítette. A bíróság nem jogerősen négy évi börtönt szabott ki a férfire, és öt évre eltiltották a vezetéstől. Az ügyész elfogadta az ítéletet, K. Zsolt gondolkodási időt kért.

Az ügyészség halálos közúti baleset okozásával vádolta a fiatalembert. A vádirat szerint a több szabályt is megszegő K. Zsolt a Maléter Pál úton, száraz aszfalton, közepes forgalomban haladt, 62-66 kilométeres óránkénti sebességgel. A zebrához közeledve későn vette észre az úton a babakocsival átkelni igyekvő 67 éves asszonyt. Dudált, elrántotta a kormányt és fékezett, de mintegy negyvenöt-ötven kilométeres sebességgel elütötte őket.

A fiatalember az első tárgyalási napon, tavaly decemberben elismerte bűnösségét. A bíróság akkor azért halasztotta el az ítélethozatalt, mert az egyik szakértő más elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni a tárgyaláson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva