Hírek

2009.02.02. 17:17

Nem kell rendszámot szerelni a robogókra

Noha a robogók felrendszámozásáról szóló törvényt a Parlament elfogadta, a közlekedési tárca átértékelte a helyzetet

ÁNT

Noha a robogók felrendszámozásáról szóló törvényt a Parlament elfogadta, a közlekedési tárca átértékelte a helyzetet, és a jelenlegi állás szerint mégsem kell azonosítóval ellátni 2009. januártól az 50 köbcentiméteres új robogókat, 2011-től pedig a segédmotoros kerékpárokat. A minisztérium korábban alaposan megindokolta a sokak által csak újabb sarcnak tekintett törvénytervezetet. Eszerint a rendszámmal ellátott motorokat könnyebb lenne megtalálni, ha ellopják őket, a balesetek és szabálysértések után pedig egyszerűbb lenne azonosítani az elkövetőket.

„A jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel, illetve figyelembe véve, hogy a két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárok üzemben tartói számára a nyilvántartásba vételhez, hatósági engedéllyel és jelzéssel való ellátáshoz szükséges hatósági eljárások oly mértékű költség- és időráfordítást igényelnek, ami nem áll arányban az intézkedéstől várt pozitív hatással, e járműkörben nincs kellő indoka a forgalomba helyezési kötelezettség előírásának” – mondta el az Autó-Motornak Albert Péter a közlekedési tárca sajtóreferense. A korábbi hírekkel ellentétben tehát marad minden a régiben: a segédmotoros kerékpárokkal továbbra is adásvételi szerződéssel és érvényes biztosítással lehet közlekedni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva