Hírek

2009.02.03. 18:17

Öt év börtön egy piricsei uzsorásnak

Jogerősen öt év börtönbüntetést kapott egy piricsei uzsorás jogosulatlan pénzügyi tevékenységért

BAMA

Jogerősen öt év börtönbüntetést kapott egy piricsei uzsorás jogosulatlan pénzügyi tevékenységért, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolásokért és könnyű testi sértések vétségéért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságtól kedden Nyíregyházán - közölte a nyírségi bíróság  elnökhelyettese, sajtószóvivője az MTI-vel.

A másodfokon eljáró büntetőtanács a Nyíregyházi Városi Bíróság elsőfokú ítéletét hagyta helyben, amely a vádlottra mellékbüntetésként öt év közügyektől való eltiltást is kiszabott - mondta Nyakó Zsuzsanna. Hozzátette: az elítéltnek le kell töltenie a korábban, más ügyben kapott, egyéves felfüggesztett börtönbüntetését is.

A bírónő tájékoztatása szerint a vádlott 2002-től rendszeresen kölcsönzött pénzt Piricsén rászoruló embereknek, s a hitelt minimum havi 50 százalékos kamattal kérte vissza.  A nem fizetők közül az uzsorás két embert bántalmazott, egy harmadikat pedig többször veréssel fenyegette meg. A másodfokon eljáró megyei bíróság Fázsi László vezette büntetőtanácsa az elsőfokú ítéletet középértékhez közelítőnek, tettarányosnak értékelte, s jóváhagyta azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva