Hírek

2009.02.26. 16:27

Pap Vera rákos gyógyszerfüggőt játszik

Március 7-én mutatja be a Vígszínház Eszenyi Enikő rendezésében Az Augusztus Oklahomában című drámát. A három felvonásos darab főszerepét Pap Vera játssza.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="246"] Március 7-én mutatja be a Vígszínház Eszenyi Enikő rendezésében Az Augusztus Oklahomában című drámát.
[/caption]– Mennyire megterhelő az előadás?

– Nagyon! Kevés időnk volt arra, hogy egyben végigjátsszuk a darabot. Egy ilyen nagy szerepet az embernek össze kell fognia az agyában. Ha sokszor lejátsszuk egyben, akkor már tudom, hogy kell beosztani úgy az erőmet, hogy ne fáradjak ki, és ne használjam el az összes energiámat már az első felvonás végére.

– Mikor kezdték el a próbákat?

– Két hónapja, január elején. Március 7-én lesz a premier, de addig még sokszor eljátsszuk közönség előtt a darabot, a bérletes előadások miatt. Szerdán volt a nyilvános főpróbánk, és hál'' istennek nagyon nagy sikerünk volt. A közönség kedvezően fogadta az előadást.

– A darabban nagyon sokszor elesik, megbotlik, felborul.

– A szerep szerint egy rákos nőt játszom, aki ráadásul gyógyszerfüggő is. A medicinák kiölik belőle az egyensúly igényét is, emiatt vagyok olyan sokat a földön.

– Nem sérült meg a próbák alatt?

– Dehogynem! Beütöttem a combom, a fejem. Tele vagyok lila foltokkal. De szerencsére komolyabb bajom nem történt.

– A díszlet három szintes, és bizony a harmadik emelet már elég magasan van. Nincs tériszonya?

– Az szerencsére nincs. Embert próbáló ez az előadás. Meg közönséget próbáló is.

– Ismerte a művet?

– Nem. Vadonatúj darabról van szó. Az ősbemutatója két évvel ezelőtt volt Amerikában, a Broadwayn. Európában mi mutatjuk be először. Igaz, Londonban már játszották, de úgy, hogy az amerikai társulatot utaztatták. Az író, Tracy Letts Tony- és Purlizer-díjat is nyer ezzel a drámájával. Remélem az itthoni közönség is értékelni fogja a darabot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva