Hírek

2009.02.26. 11:28

Rátgéber megkönnyebbült, és a Sopronnal vívná az álomdöntőt

Igencsak megkönnyebbült a címvédő Szpartak Moszkvát irányító Rátgéber László, akinek tanítványai szerdán izgalmas mérkőzésen legyőzték a vendég Valenciát, így az MKB-Euroleasing Sopronhoz hasonlóan bejutottak a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe.

mti

„Ha tegnap kikapunk, nem lett volna sok értelme az idényből hátralévő két hónapnak, csak küszködtem volna a motiválatlan sztárokkal” - mondta a távirati irodának a női válogatott szövetségi kapitánya. „A lényeg, hogy sikerült nyernünk, bár az itteni közönség azért nem hasonlítható a pécsihez, szépen megtapsoltak bennünket, aztán hazamentek. A klubvezetés a spanyol követségről érkezett vendégekkel, no meg játékosaim közül Sue Birddel, Lauren Jacksonnal, Diana Taurasival és Marina Karpunyinával a VIP-szobában ünnepelt, talán mondanom sem kell, hogy rengeteg vodkával. Aztán magyar barátaim kíséretében otthon még fogyasztottunk némi Tiffán-féle bort is.”

A tavaly nyáron Baranyából az orosz fővárosba költözött szakember a játékosállománnyal kapcsolatos problémákról szólva  kifejtette: Jackson, a sok klub által csábított ausztrál szupersztár  hullámzó teljesítményt nyújt, ráadásul nincs megfelelő helyettese, Tatyjana Scsegoljeva sérült, Irina Oszipova motiválatlan, a 37 éves Jurgita Streimikyte pedig csak tíz napja érkezett. „Ennek ismeretében óriási fegyvertény a Valencia legyőzése, amely hazai pályán biztosan megnyerte volna a Final Fourt. Ami az elődöntőben ránk váró Jekatyerinburgot illeti, a miénknél hosszabb a padjuk, ott kosarazik a világklasszis Penny Taylor, a nemrég Európa  legjobbjává választott Marija Sztyepanova és az olimpiai bajnok Cappie Pondexter is. A négyes döntőig még kétszer találkozunk velük, egyszer náluk kupameccsen, egyszer nálunk bajnokin, úgyhogy lesz alkalmunk feltérképezni őket.”

Ami a várva várt Final Four helyszínét illeti, az újvidéki származású mester a Salamanca pályázatát tartja a legesélyesebbnek: „Az európai szövetség illetékeseivel folytatott beszélgetések alapján, kicsit a sorok között olvasva úgy érzem, a tízezres csarnokkal rendelkező spanyol csapat lesz a házigazda. Mi is jelentkeztünk, de két éve itt volt a döntő, ami ellenünk szól, abban  pedig nagyon bízom, hogy a Jekatyerinburg nem kapja meg a rendezési jogot. Egyébként volt egy ötletem, hogy mivel a soproniak otthona túl kicsi, a budapesti Papp László Arénában legyen a Final Four, de végül nem sikerült a magyar szövetségnél keresztülvinni ezt.”

A kontinenssorozat utolsó, április 5-én sorra kerülő  mérkőzésével kapcsolatban Rátgéber leszögezte: „Ha ott találkoznánk a Sopronnal, az igazi álomdöntő lenne számomra. Egy Szpartak-Sopron bronzmeccsnek viszont nem örülnék, mert azon két csalódott csapat menne ki a pályára.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva