Hírek

2009.02.23. 18:29

Rendőröket is kihallgattak a Cozma-ügyben

A rendőrség állományába tartozókat hallgattak ki tanúként a veszprémi gyilkosság ügyében, azzal kapcsolatban, hogy voltak-e rendőrök a bűncselekmény idején a Patrióta bárban.

É. S.

„Arról van információm, hogy a kihallgatott, több mint 70 tanú között vannak a rendőrség állományába tartozó tanúk is, tehát a bárban tartózkodó személyek, mint szóba jöhető tanúk között az eljárás kezdeti szakaszában már felmerültek olyan személyek, akik a rendőrség állományába tartoznak” – mondta az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József szerint is tisztázni kell, hogy voltak-e a helyszínen rendőrök, akár szolgálaton kívüliek is, ezért vizsgálatot rendelt el, amely várhatóan a héten lezárul. Szólt arról is, hogy ilyen esetekben a rendőrt intézkedési kötelezettség terheli, de a személyi felelősséget firtató kérdésre annyit mondott: a vizsgálat eredményének birtokában „annak megfelelő intézkedést” tesz. A nyári siófoki felvonulás ügyében elrendelt belső vizsgálat ugyancsak a héten várható.

É. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva