Hírek

2009.02.05. 09:53

Repülő helyett busszal a Balatonhoz

Az autóbuszos turizmus ösztönzésben látja a megoldást a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezetősége, hogy a Balaton régió turizmusa átmenetileg se szenvedje meg a sármelléki repülőtér hiányát.

BAMA

Az MT Zrt. szakértői a balatoni Légi Marketing Alapban érintett önkormányzatok és vállalkozások képviselőivel áttekintették a sármelléki repülőtér jelenlegi helyzetéből fakadó kérdéseket.

A sármelléki repülőtéren 2008 októbere óta a Ryanair járatainak csökkentése miatt szünetel a menetrend szerinti légi utasforgalom. A repülőtér leghamarabb valószínűleg csak a szezon végén tud új járatokat fogadni, mert a tulajdonos befektetőt keres, és az üzemeltetés átvételével kapcsolatos teendők várhatóan elhúzódnak.

Az új helyzetnek megfelelően az MT Zrt. javaslata az, hogy a Légi Marketing Alapot (LMA) átmenetileg a Buszos Marketing Alap (BMA) helyettesítse, amely a környező országokra koncentrálna, ösztönözve, hogy a régióba minél több autóbuszos turista érkezzen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva