Hírek

2009.02.07. 14:21

Schirilla 17,5 percet úszott Mohácsnál

Ifjabb Schirilla György szombaton Mohácson folytatta szokásos téli úszósorozatát, amelynek ez volt a második állomása. A sportember 17,5 percet töltött az 1,6 fokos Dunában.

mti

„Nagyon veszélyes szakaszon úsztam, így hiába volt a szokásosnál melegebb a víz, a rengeteg örvény alaposan megnehezítette a dolgomat. A megpróbáltatások ellenére nagyon jól sikerült a mai úszás, 2 ezer 500-3 ezer érdeklődő figyelt a partról és óriási tapssal fogadtak, miután kiértem. A nézőknek később mondtam egy versikét, a sikert jól jelzi, hogy jövőre is meghívtak ide” - mondta Schirilla az MTI-nek. A sportember elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte  télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód  népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is. A jövő szombaton Budapesten folytatódó sorozat február 21-én  Sárospatakon zárul.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva