Hírek

2009.02.06. 16:15

Sima búcsú az olimpiától

A magyar jégkorong-válogatott a lettek után pénteken az olaszoktól is vereséget szenvedett a rigai jégkorong olimpiai selejtezőn, így biztossá vált, hogy Pat Cortina csapata nem lehet ott a jövő évi vancouveri játékokon.

BAMA

Olaszország-Magyarország 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Manuel de Toni és Ocskay Gábor harcolnak a pakkért – FOTÓ: AFP
[/caption]

Gólok: Ansoldi (14.), Aquino (15.), Pittis (28.-emberelőny),  Chitarroni (46.), illetve Svasznek (59.)

Pat Cortina számára különös jelentőséggel bírt a mérkőzés,  hiszen a szövetségi kapitány 1992-től tíz éven át dolgozott az olasz  válogatottal. Mindkét csapat vereséggel kezdte a tornát, így az "életben maradás" volt a tét. Eleinte mindkét csapat előtt adódott helyzet, aztán egyre több kiállítást ítélt a szlovák-cseh bírópáros. A magyarok közül Ocskay és Svasznek is kiült, és amikor éppen lejárt a büntetésük, Ansoldi  közelről betalált. 35 másodperc múlva ismét kihagyott a kapu előtt a védelem, ezt Aquino használta ki könyörtelenül.

A második harmad elején a magyarok is támadhattak kettős emberelőnyben, de a ziccerek kimaradtak. Az olaszok azonban megint gólra váltották a létszámfölényüket, Pittis szép passzolgatás végén  vette be Szuper kapuját.

A záró harmadban is fáradtan mozogtak a magyarok, kevés  helyzetet dolgoztak ki, majd emberhátrányban Chitarroni megadta a kegyelemdöfést. A záró hét percben Hetényi váltotta Szupert, így a fiatal kapus is bemutatkozhatott a tornán. Az utolsó percben Ladányi passzából Svasznek szerezte meg a becsületgólt. Vasárnap a tavaly áprilisi szapporói kudarc után visszavágásban reménykedő ukrán együttes lesz az ellenfél.

Manuel de Toni és Ocskay Gábor harcolnak a pakkért – FOTÓ: AFP HOCKEY -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva