Hírek

2009.02.22. 17:23

Szakszerűtlen gázszerelés okozta a polgári tragédiát

Szakszerűtlen szerelés miatt szivárgott a gáz – ez okozhatta a két halálos áldozattal járó pénteki tragédiát Polgárban.

B. V.

A robbanásban egy 74 éves asszony és 32 éves fia meghalt, a házuk teljesen megsemmisült, a szomszédos épületekben is jelentős károk keletkeztek.

A felrobbant házban 1995-ben vezették be a vezetékes gázt, de a romok között a szakemberek olyan gázcsapot is találtak, amelyet két éve hoztak forgalomba. Rábukkantak egy olyan gázvezeték-csonkra is, amelyet nem zártak le úgynevezett „vakdugóval”, ami szakszerűtlen és szabálytalan. A vizsgálat szerint az egyik áldozat – a 32 éves fiatalember – a robbanás előtt legfeljebb öt-tíz perccel ért haza, így elképzelhető, hogy ő kapcsolt be valamilyen elektromos berendezést, ami berobbantotta a kiömlött gázt.

A polgári önkormányzat számlát nyit, és várja az adományokat annak a 4 gyermekes családnak a javára, akiknek a háza lakhatatlanná vált a detonáció miatt. A helyreállításhoz a helyi vállalkozók munkagépeket, kézi munkaerőt és építőanyagokat ajánlottak fel. Tóth József polgármester úgy nyilatkozott: a tragédia miatt szükség lesz majd a város 2 millió forintos kríziskeretére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva