Hírek

2009.02.18. 09:13

Százötven használt gépkocsit kap a polgárőr szövetség

Kétszázmillió forint plusztámogatást és százötven használt gépkocsit ad az Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ) az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

BAMA

Ezt Draskovics Tibor miniszter jelentette be egy sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal és Túrós Andrással, az OPSZ elnökével.

Draskovics Tibor közölte: azokon a településeken, területeken, ahol a rendőri jelenlét nem volt elég, a polgárok több biztonságot várnak, a polgárőrség is fokozottan lesz jelen a rendőrség mellett, azzal együttműködve. Ennek biztosítása érdekében kétszázmillió forint plusztámogatást nyújt a minisztérium az OPSZ-nek, valamint 150 használt rendőrségi és büntetés-végrehajtási gépkocsit is átadnak a polgárőröknek, hogy ezzel segítsék a munkájukat.

A miniszter úgy fogalmazott: szorosabbra kell fonni a biztonság hálóját Magyarországon, ezt várják a polgárok és a kormány is, ebben pedig nagy szerepe van a 85 ezres polgárőrségnek, ezért megerősítik az együttműködést.

Draskovics Tibor hozzátette, hogy nemcsak a rendőrség feladata a rend és a nyugalom megteremtése, ezért a polgárőrség után a következő hetekben másokkal is - például a közterület-felügyelettel, a mezőőrséggel, az erdőőrséggel - szorosabbra fűzik az együttműködést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva