Hírek

2009.02.15. 17:55

Szerb autót támadtak meg Enyingen

Hét embert vett őrizetbe a rendőrség szombat este Enyingen, miután egy nagyobb csoport üvegekkel támadt rá egy másik társaság autóira egy benzinkútnál – jelentette közleményben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

BAMA

Az eset idején egy tv-stáb is tartózkodott a töltőállomásnál, akik rögzítették az eseményeket. A felvételeken látszik, ahogy 6-7 kocsi megérkezik a benzinkúthoz, az őrizetbe vett társaság tagjai pedig ezt meglátva bemennek a töltőállomás boltjába, onnan italos üvegeket hoznak ki, és azokat az érkező kocsik felé dobálják. Az eset után az autósok elmenekültek a helyszínről, személyi sérülés nem történt.

A rendőrség lefoglalta a felvételeket, ami alapján már 7 embert őrizetbe vettek, s további előállítások várhatók. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg az eljárás. A tévéfelvételeken látszik, hogy az egyik kocsi szerb rendszámú volt, de hogy utasai milyen állampolgárságúak voltak, arról még nincs információja a rendőrségnek.

Hogy a dobálózó társaság tagjai vagy az elmenekülő autósok köthetők-e a veszprémi Cozma-gyilkosság szereplőihez, azt nem tudni. Amint arról már beszámoltunk, a február 8-án, Veszprémben történt halálos késelés során Zarko Sesum szerb kézilabdázó is sérüléseket szenvedett, mikor csapattársa, Marian Cozma segítségére sietett. Az akkor felröppenő hírek szerint a szerbek bosszúállásra készültek. Ezt később minden érintett cáfolta.

Félmilliót raboltak a levéli benzinkúton

Vasárnap hajnali háromkor kiraboltak egy benzinkutat a Győr-Moson-Sopron megyei Levélen. Három símaszkot viselő férfi rontott be a töltőállomásra és a bevételt követelte, egyikük fegyverrel hadonászott. A kúton tartózkodó férfi alkalmazott először átadott nekik néhány 10 ezer forintot, de a rablók feltúrták a kasszát és a pultot és 500 ezer forintot vittek el. Az alkalmazottat a WC-be taszigálták, de az ajtót nem tudták rázárni. A rablók elmenekültek, a rendőröket pedig a dolgozó értesítette, miután elő mert jönni a mellékhelyiségből. A rendőrség keresi az elkövetőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva