Hírek

2009.02.26. 08:34

Tatárszentgyörgyi gyilkosság - Az anya kezei között halt meg a kisfiú

Végig a karomban tartottam a fiamat, a mentők majdnem egy óra múlva érkeztek meg, addigra meghalt - idézte fel a hétfő hajnalban történeteket a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi felesége a közszolgálati csatorna Az Este című műsorának.

mti

A Magyar Televízió weboldalán az adás előtt közzétett videó felvételen az anya elmondta, hogy egy nagy durranásra ébredtek  hajnalban, ami után lángra kapott a ház. Elmondása szerint ekkor  férjével és a két nagyobbik gyerekkel kiszaladtak a házból, ahová ez után valamit ismét bedobtak, mert újabb durranás hangzott, és még nagyobb tűz keletkezett. „Én itt álltam a sarkon (...) és kérdeztem, hogy hol van a  férjem és a fiam, azt mondták nem látták” - számolt be az anya a kiégett ház egyik szobájában állva. Később férjét a hóban, hason fekve találta meg, de emiatt nem látta, hogy vannak rajta  lövésnyomok - tette hozzá. Az anya ekkor - mint mondta - visszaszaladt az égő házba a fiáért, de apósa visszahúzta, egy másik rokona pedig kiabált neki,  hogy megtalálta. Anyja a kezébe vette és átszaladt vele a közeli ismerősökhöz, mire a mentők kiértek, a kezében tartott fia meghalt.

Ketten, apa és fia haltak meg hétfőn hajnalban, halálukat az orvosszakértők szerint erőszak okozta, testükön fegyverből származó  lövésnyomokat találtak. A támadás során két másik kisgyermek is megsérült, őket a fővárosi Heim Pál, illetve a hozzá tartozó  Madarász utcai klinikára szállították a mentők. Bár roma vezetők rendőrségi információkra alapozva arról beszéltek, hogy agyonlőtték a kisfiút és az édesapját, a rendőrség ezt órákig nem erősítette meg. Szemtanúk beszámolója szerint az épületet felgyújtották. A négyéves kisfiút és 27 éves édesapját akkor érte a halálos lövés, amikor menekültek az égő házból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva