Hírek

2009.02.12. 12:14

Toller-ügy: nincs fellebbezés, időközi voksolás lesz Pécsett

Amint arról korábban a bama.hu beszámolt, januárban cselekvőképtelennek nyilvánította a szigetvári bíróság dr. Toller Lászlót, Pécs volt polgármesterét. Csütörtök reggel Rodek Margit közölte, hogy nem él a fellebbezéssel.

M. B. - bama.hu

Dr. Rodek Margit ügygondnok csütörtök reggel közölte, hogy nem kíván fellebbezni, így jogerőre emelkedett a korábbi határozat, mely szerint Toller Lászlót cselekvőképtelenné nyilvánították. Az ügygondnok indoklása szerint a szakvélemény meggyőző volt. A döntés értelmében időközi voksolást kell tartani a szocialista politikus pécsi, kertvárosi választókörzetében. Az országgyűlési képviselői posztjára időközi választást négy hónapon belül ki kell írni. A felperes képviselője helyben lemondott a fellebbezés jogáról, azonban ezt az ügygondnok akkor még nem tette meg. Miután kézhez kapta a bíróság határozatát, erre tizenöt nap állt rendelkezésére, amely ma járt le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva