Hírek

2009.02.07. 13:48

Ubrankovics Júlia roppant szégyenlős

Ubrankovics Júliát választották a legjobb színésznőnek a jubileumi filmszemlén. Az utóbbi időben sokat volt külföldön, legjobban mégis itthon érzi magát.

BAMA

– Tavaly márciusban mutatták be a filmet, két éve végzett az egyetemen. Megváltozott az élete?

– Azóta rengeteg dolog történt. A forgatás után kimentem a Hamburgi Színművészeti Egyetemre fél évre ösztöndíjasként. Utána dolgoztam színházban, rádióztam, majd Berlinbe mentem, hogy új színházi módszereket tanulhassak. Ezután Münchenbe kerültem, ahol elvégeztem egy mesterkurzust. Legutóbb pedig Los Angelesben voltam hat hétig a Majdnem szűzzel. Meghívták ugyanis a filmet egy fesztiválra. Stúdióknál, casting ügynökségeknél jártam, találkoztam fiatal rendezőkkel. Sokat láttam. Most szeretném az eddigieket megemészteni, figyelni, merre tartok. Rájöttem, hogy jó itthon lenni!

– Mit szólt a környezete, hogy az első filmjében máris le kellett vetkőznie?

– A film nem lett volna hiteles enélkül. Nem volt öncélú a meztelenkedés. Ez a szakmám, a lelkemet, a testemet adom hozzá. Persze, nem volt könnyű levetkőzni egy egész stáb előtt. Alapvetően roppant szégyenlős vagyok.

– Szerette forgatást, nyüzsgést?

– A forgatásokról mindenki sztorikat szokott mesélni. Nekem már az is sztori, hogy ott lehettem. Minden reggel 5-kor keltem, jött értem az autó, és vitt a helyszínre. Ahol a buszban Kossuth-díjas színészek állnak, ülnek, beszélgetnek velem. Fantasztikus volt az egész.

– Hogy készült a Filmszemle díjátadóra? Nehéz volt például a ruháját kiválasztani?

– Mivel nemrég érkeztem haza Amerikából, és épp költözködöm, gyakorlatilag két bőröndből élek. Ez némiképp leegyszerűsítette a kérdést. Tudatosan egy szolid öltözéket választottam, nehogy bárki azonosítson a filmbeli karakteremmel. Ezenkívül felhívtam a családomat, hogy vegyék fel a díjátadót.

– Számított a díjra? Milyen volt a díjátadó előtt a hangulat?

Ubrankovics Júlia

1983. augusztusában született Sopronban. 2007-ben végzett a Színházművészeti Egyetemen Máté Gábor és Horvai István osztályában.

A 40. Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb színésznő díját Bacsó Péter Majdnem szűz című filmjében nyújtott alakításáért.

–Elvileg a díjazottak névsora titkos volt. De persze voltak, akik sejtettek vagy tudtak valamit. Mindenesetre mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Jó érzés volt, hogy az évfolyamtársaim, ismerőseim is díjazottak lettek.

– Mit érzett, amikor meghallotta, hogy önt szólítják a színpadra?

– Épp mézet ettem kint az ajtónál, ugyanis egy megfázás miatt annyira köhögtem, hogy nem akartam zavarni az átadót. Ott álltam kiskanállal a kezemben, amikor meghallottam a nevem. Utólag ez viccesen hangzik, de akkor ezt egyáltalán nem így gondoltam.

– Hogy ünnepelt?

– Folyamatosan interjúkat adtam, miközben mindenki evett és iszogatott. Éhes és szomjas voltam, és már nagyon szerettem volna valakivel koccintani. De aztán eljött az a pillanat is, és szűk baráti körben hajnalig ünnepeltünk.

A 40. Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb színésznő díját Bacsó Péter Majdnem szűz című filmjében nyújtott alakításáért. A filmszemle legjobb színésznője nem számított a díjra - FOTÓ: KALLUS GYÖRGY UBRANKOVICS JÚLIA -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva