Hírek

2009.02.04. 16:36

Újra találkozik a szlovákokkal a magyar bizottság

Február végén vagy március elején ülnének újra tárgyalóasztalhoz magyar partnereikkel a szlovákiai emberi jogi bizottság tagjai, miután hétfőn Budapesten meghiúsult az eszmecseréjük.

BAMA

Mint ismert: Balog Zoltán, a magyar testület elnöke azt a videofelvételt kívánta levetíteni, amely a tavaly novemberi botrányos dunaszerdahelyi mérkőzésen lezajlott rendőrattakot rögzítette. Miután ez a vetítés nem szerepelt a korábban egyeztetett napirenden, a szlovákiai küldöttek barátságtalan, a diplomáciában megengedhetetlen lépésnek minősítették Balog Zoltán kezdeményezését és elhagyták az Országgyűlést.

 

Most A. Nagy László, a szlovákiai bizottság elnöke lehetséges helyszínként Győrt, Mosonmagyaróvárt vagy Pozsonyt jelölte meg. Hozzátette: ezen a találkozón elsősorban a szlovákiai magyarok és a magyarországi szlovákok helyzetét, jogállását vitatnák meg, de nyitottak bármilyen, úgynevezett kényes kérdések megvitatására is, amelyekről előzetesen megállapodnak a magyar partnereikkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva