Hírek

2009.02.05. 09:22

Vádemelés a félmilliárdos kokainfogás ügyében

Vádemelést javasol öt ember ellen a Baranya Megyei Főügyészségnek a tavaly nyáron lefoglalt, félmilliárd forint feketepiaci értékű kokain ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda

BAMA

 A közlemény szerint kábítószerrel, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és többrendbeli szerzői jogok megsértése miatt indították korábban a nyomozást az öt gyanúsított ellen. Tavaly június 2-án a baranyai rendőrök az NNI munkatársaival közösen ellenőriztek egy Harkány irányából Pécs felé közlekedő személygépkocsit az 58-as úton. A kocsi átvizsgálásakor nyolc kilogramm kokain került elő. A kocsiban ketten ültek, őket azonnal elfogták.

A nyomozók házkutatásokat tartottak és további két kilogramm kokaint találtak, valamint több millió forint készpénzt és több ezer eurót is, amely - mint írták - feltehetően kábítószerrel elkövetett bűncselekményből származott. A házkutatások során előkerült egy lőfegyvernek minősülő pisztoly is ötven lőszerrel.

A nyomozás során további három embert fogtak el a rendőrök.
Az öt gyanúsított - két budapesti, valamint egy harkányi férfi, egy harkányi nő és egy 53 éves horvát állampolgárságú férfi - közül négyen előzetes letartóztatásban vannak, egy ember óvadék fejében szabadlábon védekezhet.

Dakos József baranyai rendőrfőkapitány még a nyáron azt mondta az ügyről: Baranyában biztosan, de Magyarországon is az egyik legnagyobb belföldi drogfogásnak számít, melynek révén egy "nemzetközi kitekintésű" szervezetet sikerült felszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva