Hírek

2009.02.20. 16:48

Vadkendererdő az iskolában

Hatalmas vadkenderültetvényt találtak a Scotland Yard detektívjei - egy londoni általános iskolában.

BAMA

A kannabiszfarmot a brit főváros déli Streatham kerületének egyik tanintézetében, a kazánházban létesítette a gondnok, aki ellen már vádat is emeltek kábítószervétség gyanújával.

A rendőrséget nem az iskola, hanem az EDF áramszolgáltató cég értesítette, miután feltűnt, hogy az intézmény rendkívüli mennyiségű áramot fogyaszt. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - pénteki beszámolója szerint ennek oka azonnal egyértelművé vált, amint a rendőrök kinyitották a kazánházat. A 44 éves pedellus, Michael Griffin ugyanis nem csupán az iskola tanulóinak teremtett kellemes hőmérsékletet a helyiségben, hanem nagy teljesítményű melegítőlámpák segítségével az ott termesztett vadkenderpalántáknak is.

A lap rendőrségi forrásai szerint "profi módon berendezett" kannabisz-ültetvényről van szó, amely már hónapok óta az iskola alagsorában volt. Az intézetbe - ahol az angol állami oktatási rendszerben iskola-előkészítőnek nevezett óvoda is működik - 3-11 éves gyerekek járnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva