Hírek

2009.02.12. 17:47

Vagány és laza, mégis komoly

Énekel, fut, aerobikozik, rajong a moziért – Andor Évának sok hobbija van. A TV2 Tények Este új hírműsorvezetője ma is gondot fordít rá, hogy beszédtechnikáját tökéletesítse.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="218"] Énekel, fut, aerobikozik, rajong a moziért
[/caption]– Izgatott volt, amikor a riporteri munka mellett először lett a képernyő arca?

– Nagy változás. Műsorvezetőnek lenni egészen más. De ez volt az álmom. Szerencsére jól bírom a váratlan szituációkat, hiszen tüntetésekről is nem egyszer közvetítettem. Persze első alkalommal összeugrott a gyomrom, de minden simán ment.

– Az éneklést azért hagyta abba, mert nem volt önbizalma. Mitől lett magabiztos?

– Az operához talán nem elég erős a hangom, a dzsesszhez pedig markánsabb figura kell. Az viszont nem is volt kérdés, hogy tévézhetek-e.

– Mi a kedvenc zenei műfaja?

– Imádom a musicalt. Most a családomnak, a barátaimnak énekelek, de ha a Megasztár idején nem lettem volna már a TV2-nél, biztosan indulok a versenyen.

– A Tények Estéhez szőkéről barnára festették a haját. Nem bánja, hogy a kereskedelmi csatorna a saját kényére-kedvére formálja?

– Én nem így érzem. Bízom az itteni stylist csapatban. Ők mondták, hogy szerintük jól állna nekem a barna. A tévébeli öltözködési stílusom is tükrözi az ízlésemet. Szeretem a fiatalos, vagány, laza, színes holmikat. Egy komoly hírműsorban persze nem dívik a farmer és a póló, hiszen ott olyan emberekkel beszélgetek, mint például Zsigmond Vilmos, a világhírű operatőr.

– Nagy mozirajongó hírében áll. Mi tetszett mostanában legjobban?

– A szabadság útjai, Kate Winslettel és Leonardo di Caprióval. A film arról szól, milyen hazugságokba kényszerítik bele magukat az emberek a mindennapjaik során.

Andor Éva

SZÜLETETT: Debrecen, 1974. május 11.

TANULMÁNYOK: ELTE Bölcsészettudományi Kar, magyar szak; Színház- és Filmművészeti Egyetem, televíziós műsorvezető és rendező szak

PÁLYA: 7 éve a TV2 riportere, decembertől a Tények Este műsorvezetője is

– Az is hírlik, hogy sokat fut.

– Bizony, ma is voltam. Legjobban a természetben szeretek futni. A fák illata, a madarak dala különlegessé teszi az élményt. Emellett a futás javítja az állóképességet, és remek stresszoldó. Az én szakmámban ez nagyon fontos.

– Szépen csengő, tiszta hangja van. Sok beszédtechnika-órát vett?

– Most elárulok egy titkot. Autóvezetés közben gyakran átmozgatom a szájizmaimat azokkal a gyakorlatokkal, amelyeket a főiskolán tanultam. Hogyan is mondanám ki különben például azt, hogy „szerb szeszcsempészeket fogtak el a határon”?

TANULMÁNYOK: ELTE Bölcsészettudományi Kar, magyar szak; Színház- és Filmművészeti Egyetem, televíziós műsorvezető és rendező szak

PÁLYA: 7 éve a TV2 riportere, decembertől a Tények Este műsorvezetője is Énekel, fut, aerobikozik, rajong a moziért Énekel, fut, aerobikozik, rajong a moziért Énekel, fut, aerobikozik, rajong a moziért -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva