Hírek

2009.02.11. 19:30

Visszafogják terjeszkedésüket a bankok

A krízis miatt több hazai bank is leállította, vagy legalábbis jelentősen visszafogta a terjeszkedését, hálózatépítését Magyarországon. Aki mégis nyit új fiókokat, az főképpen Budapesten teszi ezt.

G. M.

A Citibank azon hitelintézetek közé tartozik, amelyek nem változtatnak a terveiken. „Folytatjuk a tavaly megkezdett stratégiát” – mondta Shirish Apte, a Citibank kelet- és közép-európai régiós vezérigazgatója, aki felavatta a hitelintézet új, gödöllői fiókját.

A UniCredit ezzel szemben már bejelentette, hogy módosít eddigi tervein: korábban a banknál a hálózati egységek két éven belüli megduplázását tervezték.

A Budapest Bank és az Erste nem tervezett dinamikus terjeszkedést a válság előtt erre az évre. Úgy tűnik, a CIB is csak a krízis előtt megkezdett beruházásait fejezi be az idén.

A Raiffeisen 25 fiókot nyitott tavaly, újakról egyelőre nincs hír – derül ki továbbá a Napi Gazdaság által készített banki körképből.

Jelenleg az MKB-nál is hallgatnak a tíz fiók előirányzott megnyitásáról, és a Volksbank sem ismertette még, hogy 63 kirendeltsége miként gyarapodik a korábbi tervek szerinti száztagú hálózattá.

Korábban a K&H-nál is azt hangsúlyozták, hogy 2007–09 között közel megduplázzák fiókjaik számát – a bank csak az elmúlt fél évben mintegy húszat adott át.

A Napi Gazdaság információi szerint a hitelintézetnél megfelezték az idei nyitási terveket. A K&H és a Citibank egyébként elsősorban Budapesten nyit új fiókokat. Az OTP viszont inkább hálózatának optimalizálását tervezi az idén, ez akár bezárásokat is jelenthet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva