Hírek

2009.03.13. 12:07

A finn éttermek és vendégek az áfa csökkentésére várnak

Az éttermi ágazatban dolgozó szakemberek úgy becsülik, hogy az áfa-csökkentés átlag 6,6-8 százalékos árcsökkenést eredménéyezhet majd.

Bányai Gyula

A Helsingin Sanomat című lap pénteki száma szerint azt követően, hogyaz uniós tagállamok e héten a könnyitett - 22-ről 12 százalékosra csökkentett - áfa bevezetésének lehetőségéről döntöttek az éttermi szolgáltatásokat illetően, a finnországi éttermek és vendégek az áfa csökkentése időpontjának bejelentésére várnak.

A lap idézte Tommi Parkkonent, a helsinki pénzügyminisztérium magas rangú illetékesét, aki szerint  "nem akarunk találgatni az időpontot illetően, de erre valamikor legkésőbb 2011-ben kerül sor."  Az éttermi ágazatban dolgozó szakemberek úgy becsülik, hogy az áfa-csökkentés átlag 6,6-8 százalékos árcsökkenést eredménéyezhet majd. A finn éttermekben az áfa mérséklése egyidejüleg ösztönző hatással lesz a foglalkoztatásra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva