Hírek

2009.03.31. 17:12

A megyei elnökök fellázadnak Fodor Gábor ellen?

Nagy Béla, a távozóban lévő Békés megyei SZDSZ-elnök szerint a párt megyei szervezeteinek 50-60 százaléka az előre hozott választást támogatja. Úgy látja: Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölti támogatása gyakorlatilag koalíciót jelent, akkor viszont az alapszabályt követve nem az SZDSZ országos tanácsa, hanem a küldöttgyűlés jogosult dönteni.

Népszabadság

Telefonos konferenciabeszélgetést folytatott vasárnap délután Fodor Gábor pártelnök az SZDSZ megyei elnökeivel Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségének támogatásáról. Nagy Béla, Medgyesegyháza polgármestere, az SZDSZ Békés megyei választmányának már tavaly lemondott, de utódja megválasztásáig ügyvezetőként még dolgozó elnöke is részt vett ebben a beszélgetésben. Szerinte akkor a megyei elnökök 50-60 százaléka elutasította, hogy az SZDSZ Bajnait támogassa, ehelyett az előre hozott választások mellett foglaltak állást – írja a Népszabadság.

"Fodor Gábor véleményével szemben mi úgy gondoljuk: de facto újrakötné a koalíciót az SZDSZ az MSZP-vel, ha Bajnai Gordon előzetesen meghatározott feltételei mentén támogatnánk a kormányt, még akkor is, ha nem küldenénk minisztereket a kormányba" - mondta Nagy Béla. - Koalíciókötéshez pedig a párt belső szabályzata szerint még az országos tanács döntése sem elegendő, hanem csak a küldöttgyűlésnek van joga dönteni. Nagy Béla úgy véli: az SZDSZ-ben nem dőlt el véglegesen Bajnai támogatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva