Hírek

2009.03.26. 09:38

A térségi valutáknál erősebb forint gyengülés

A forint várhatóan szűk sávban ingadozik majd addig, amíg az új miniszterelnököt ki nem nevezik, a befektetők addig inkább kivárnak - idézi a kereskedői véleményeket a DowJones. Ugyanakkor további forint erősödésre nem lehet számítani.

VGO

A cseh korona is erősödött a keddi, váratlan bizalmatlansági indítvány utáni hirtelen esést követően. A korona jelenlegi 27,1-27,4/euró árfolyama várhatóan csütörtökön is megmarad a központi bank mai kamatdöntéséig - írja a Világgazdaság Online a távirati iroda híre alapján.

A szakértők, aki korábban változatlan - 1,75 százalékon áll a kétheti repo - kamatszintre számítottak, a politikai válság hatására 25 bázispontos enyhítést tartanak valószínűnek. A zloty távol maradt a szomszédok politikai zavarok miatti valutamozgásaitól, a tegnapi 25 bázispontos kamatmérséklés sem hatott a lengyel valutára.

A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 301,83-12/eurón, 0,16 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél, és 14,52 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén. Ugyanakkor a forint 222,12-85/dollár volt, 0,32 százalékkal gyengébb a szerdai későinél, és 17,96 százalékkal gyengébb, mint év végén.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva