Hírek

2009.03.30. 17:08

Alsónadrágban sétált az idegen férfi Tiszacsécsén - átúszott a határon

A kölcsei határrendészet szabadnapos rendőre vasárnap hajnalban Tiszacsécsén egy alsónadrágban sétáló, idegen nyelven beszélő férfire lett figyelmes. Nem véletlenül.

police.hu

A grúz állampolgár az előállítását követő kihallgatásakor elmondta, hogy két társával Ukrajna felől próbált meg átúszni a Tiszán, de a többieket elsodorta a víz - írja a police.hu.

A kirendeltség értesítette az Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vásárosnaményi őrsét, akik a folyó ukrán oldali partján vettek észre egy alsóneműre vetkőzött férfit. A magyar hatóság jelzésére őt az ukrán határőrök fogták el. A harmadik, szintén grúz határsértőt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság járőrei Nagyaron fogták el.

Afrikaiak is próbálkoztak

Szombaton reggel Beregsurány közelében egy szabadnapos rendőr figyelt fel az út melletti árokban rejtőző két személyre: a rendőrség percek múlva elfogta a két szomáliai állampolgárt, akik "Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét" igazolni nem tudták. Az idegenrendészeti eljárás keretében a határsértőket visszaadták az ukrán hatóságnak.

Vasárnap hajnalban Hetefejércse közelében egy hőkamera kezelője vett észre egy gyanús személyt. A kiküldött járőrök egy szudáni állampolgárt fogtak el, akit szintén az ukrán határőrségnek adtak át, három év beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva