Hírek

2009.03.28. 09:50

Ausztrál Nagydíj - Button indul az élről

Jason Button, a Brawn-Mercedes brit pilótája indulhat az élről a Forma-1-es világbajnokság idei első futamán, a vasárnapi, melbourne-i Ausztrál Nagydíjon.

MTI

 A szombati időmérőn csapattársa, a brazil Rubens Barrichello volt a második leggyorsabb, így a vadonatúj - pontosabban tulajdonost váltott - istálló lefoglalta magának az 1. sort. Button 2006 után először startolhat éllovasként. A német Sebastian Vettelé (Red Bull-Renault) lett a harmadik rajtkocka, a negyedik pozíciót a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) szerezte meg.

A címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) csak a 15. helyről vághat neki a vasárnapi, 58 körös GP-futamnak. A szigetországi pilóta tavaly az első helyről, a pole pozícióból indulva diadalmaskodott Melbourne-ben, ehhez képest most - műszaki gondok miatt - az időmérő második szakaszába sem tudott bejutni, így a hátsó fertály tagjaként kell(ene) bizonyítania, hogy sem ő, sem a McLaren nem gyengült meg az új szezonra. A 2007-es vb-győztes finn Kimi Ra:ikkönen (Ferrari) a 9., csapattársa, a tavaly a végső sorrendben második brazil Felipe Massa a 7., a korábbi kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Renault) a 12. lett az időmérőn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva