Hírek

2009.03.04. 11:05

Autóért gyilkoltak az elfogott románok

Több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség az ellen a román állampolgárságú férfi és ugyancsak román állampolgárságú társai ellen

BAMA

Több emberölés miatt is nyomoz a rendőrség az ellen a román állampolgárságú férfi és ugyancsak román állampolgárságú társai  ellen, akik a gyanú szerint értékeikért ölték meg, illetve sebesítették meg életveszélyesen áldozataikat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint egy 34 éves román állampolgárságú férfit és 42 éves társát azzal gyanúsítják, hogy tavaly július 25-én az Üllői úton egy garázssoron megöltek egy nőt a garázsában, hogy megszerezzék autóját. Az autóval  a tettesek elmenekültek és a gyanú szerint a járművet külföldön eladták.

A nyomozók rövid időn belül azonosították a gyanúsítottakat, akiket tavaly augusztus elején fogtak el, amikor egy külföldön ellopott autóval Magyarországra utaztak.

A nyomozás során kiderült: a két férfi a bűncselekményt megelőzően is követett el erőszakos cselekményeket. A rendőrség szerint először tavaly június 27-én az éjjeli órákban raboltak ki egy kömpöci tanyatulajdonost, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ezt követően július 3-án az esti órákban Vecsésen egy családi házban megölték az ott lakó nőt, hogy értékeit megszerezzék. Július 21-én a hajnali órákban egy taksonyi családi házba törtek be, ahol az ott lakó házaspárt olyan súlyosan bántalmazték, hogy mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Mindhárom esetben különböző értékeket vittek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva